UNDER 30 MIN | Medel

Skinkschnitzel med senapssmetana och cornichons

En lite mera klassisk rätt kommer här serverad, skinkschnitzel som får sällskap av det kanske inte lika klassiska tillbehören; senapssmetana och cornichons. Detta äter du sedan med ris och lite krispig sallad. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Senapssmetana: Blanda smetana med senap, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skinktschnitzel: Stek schnitzelarna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Servera schnitzeln med ris, senapssmetana, sallad och cornichons.

För alla

Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Hacka cornichons och rör ner i smetanan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Senapssmetana
  • 2 dl smetana
  • 1 msk senap
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
Skinkschnitzel
  • 600 g skinkschnitzel
  • 1/2 msk olja
  • 1 kruksallad
  • 1 dl cornichons

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 622 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept