Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

14
3 Klimatsmart
Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

Schnitzeln, denna älskade österrikiska husmansrätt går nu att avnjuta i en vegetarisk variant. Servera den gyllenstekta veganska schnitzel med en klassisk ljummen potatissallad smaksatt med gröna ärtor, tunt skuren rödlök och haricot verts. Garnera med citronklyftor, häll upp en kall dryck och njut.

Skriv ut
Vego-schnitzel med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1
rödlök
150 g
haricots verts (bönor)
2
grönsaksbuljongtärningar
1 msk
vinäger
2 msk
dijonsenap
1/2 dl
olivolja
2 dl
gröna ärtor
-
salt
-
peppar
1
citron
2
förp vego schnitzlar (à 200 g)
2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och schnitzeln.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Lillemor

2020-02-17

Mycket bra.

Lillemor

2020-02-17

Mycket bra.

Rebecca

2019-04-11

Gjorde en lite lyxigare variant på denna, mer som en bondsallad! Skivade potatisen och kokade med buljongtärningarna tills de blivit lite mjukare men fortfarande är fasta och liite hårda. Stekte sedan uppskivad färsk sparris och slängde i lite röd lök, ärtor och hericoverts samt lite sockerärtor på slutet. La åt sidan för att svalna och sedan stekte jag potatisskivorna. Tog ett stort serveringsfat och på upp färsk bladspenat, fyllde på med de stekta (lite smått ljumna) potatisskivorna, de stekta grönsakerna och toppade med dressingen i receptet, men spädde ut den med 1dl grönsaksbuljong. En riktig höjdare till vegoschnitzel! Dock var dressingen ganska stark så jag slängde inte allt.

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 580 kCal
Fett 25 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 63 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden