UNDER 45 MIN | Medel

Stekt schnitzel med gul gurkröra

Servera en härligt krispig och vegetarisk schnitzel ikväll! Ihop med en gurkröra som smaksatts med vitlök och curry blir smakerna på tallriken kompletta! Kokt potatis är ju även ett givet tillbehör till denna måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med curry, salt och peppar.
  3. Skär gurkan i tärningar och blanda med fraichen.
  4. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera schnitzlarna med gurkröran och potatisen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegoschnitzeln.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl sojabaserad crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 3 förp vegoschnitzel (à 200 g)
  • 1 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 634 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept