Kycklingpiccata med tomatsås
Möra tunna kycklingfiléer som paneras i ströbröd, ägg och riven prästost och sedan tillagas tills de är gyllene och frasiga. Servera kycklingpiccatan med den ljuvliga tomat- och basilikasåsen och en stor sked fluffigt ris. Garnera med krispiga salladsblad, tunna orangea morotsstrimlor och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk strösocker
4 port ris eller annat gryn
Kyckling
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl riven prästost
1 dl ströbröd
650 g minutfilé av kyckling
1 msk olja
Sallad
1 morot
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2896 KJ / 692 kCal
Fett17.5 g
Salt2.45 g
Kolhydrater75.7 g
Protein54.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Stek på lite högre värme, men kort tid, för att få fin yta
Henrik
2020-12-01