Kycklingpiccata med tomatsås
Möra tunna kycklingfiléer som paneras i ströbröd, ägg och riven prästost och sedan tillagas tills de är gyllene och frasiga. Servera kycklingpiccatan med den ljuvliga tomat- och basilikasåsen och en stor sked fluffigt ris. Garnera med krispiga salladsblad, tunna orangea morotsstrimlor och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
Tomatsås
Kyckling
Sallad
För alla
Rätten är fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Stek på lite högre värme, men kort tid, för att få fin yta
Henrik
2020-12-01