Kyckling med apelsinstekt brysselkål och potatisgratäng

5
2
Kyckling med apelsinstekt brysselkål och potatisgratäng

Vi älskar små enkla knep som lyfter vardagsätten till något särskilt. Brysselkålen, som egentligen i sig präglar rätten steks i lite saft från apelsin! De tillagas färdigt i ugn bredvid formen med potatisgratäng, och äts ihop med stekt kyckling. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Kyckling med apelsinstekt brysselkål och potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner

Brysselkål

500 g
brysselkål
1
apelsin
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Potatisgratäng

1/2
förp persilja (à 20 g)
800 g
potatisgratäng
1/2
påse riven prästost (à 150 g)
4
snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1/2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen.
Fri från gluten och ägg.  Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Ringla lite honung över brysselkålen innan den sätts in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Jonas

2020-12-22

Så gott med apelsin i mat

Anne

2020-12-17

Så äckligt med apelsin i mat

Näringsvärde per portion

Energi 2443 KJ / 601 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept