Kyckling med apelsinstekt brysselkål och potatisgratäng
Vi älskar små enkla knep som lyfter vardagsätten till något särskilt. Brysselkålen, som egentligen i sig präglar rätten steks i lite saft från apelsin! De tillagas färdigt i ugn bredvid formen med potatisgratäng, och äts ihop med stekt kyckling. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
Brysselkål
500 g brysselkål
1 apelsin
1 msk olivolja
salt
peppar
Potatisgratäng
1/2 förp persilja (à 20 g)
800 g potatisgratäng
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 601 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar apelsin i mat (för till efterrätt ❤️❤️❤️)
Simin
2023-11-06Jonas och Anne! Hoppas ni inte är gifta!
Maria
2022-12-26Så gott med apelsin i mat
Jonas
2020-12-22