Kyckling med oströra och rödbetor
Salt, sött, krämigt och knaprigt – det här är en rätt med många lager. Stekt kyckling paras ihop med en ljuvlig getoströra och söta rödbetor i en fin kombination som gör rätten välbalanserad. Avnjut med quinoa och strö över solroskärnor för en härlig crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port quinoa eller annat gryn
Rödbetor
500 g förkokta rödbetor
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 dl solroskärnor
Oströra
ca 150 g getost
2 dl crème fraiche
1/2 cosmopolitansallad
4 snabbfilé av kyckling
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3277 KJ / 784 kCal
Fett42 g
Salt3.55 g
Kolhydrater41 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer