Kycklingpasta med ärtpesto och grillad paprika
Pasta, kyckling och pesto av basilika är en måltid som alltid känns rätt. Börja med att göra en pesto på gröna ärter och pesto genovese. Koka pastan och stek sedan tunna skivor av kycklingfilé, vänd ner ärtpeston lite babyspenat och måltiden är klar att serveras.
Ingredienser
4 portioner
Ärtpesto
2 dl gröna ärtor
1 dl basilika pesto
salt
peppar
Kyckling
2 grillade paprikor
ca 500 g kycklingfilé
2 msk majsolja
Pasta
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 port pasta (gärna bavette)
65 g babyspenat
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston och grönsaksbuljongen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du rostade paprikor kvar i burken? Häll ett lager olivolja på toppen så möglar inte paprikan så lätt. Eller mixa överblivna paprikor och frys in. Använd till tomatsås, köttfärssås eller på pizza.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2619 KJ / 623 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein44 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott, enkelt och snabblagat. Jag hade dubbla mängden spenat
Anders
2020-02-20