Kycklingpasta med ärtpesto och grillad paprika

5
1 Klimatsmart
Kycklingpasta med ärtpesto och grillad paprika

Pasta, kyckling och pesto av basilika är en måltid som alltid känns rätt. Börja med att göra en pesto på gröna ärter och pesto genovese. Koka pastan och stek sedan tunna skivor av kycklingfilé, vänd ner ärtpeston lite babyspenat och måltiden är klar att serveras.

Skriv ut
Kycklingpasta med ärtpesto och grillad paprika

Ingredienser

4 portioner

Ärtpesto

2 dl
gröna ärtor
1 dl
basilika pesto
-
salt
-
peppar

Kyckling

2
grillade paprikor
ca 500 g
kycklingfilé
2 msk
majsolja

Pasta

2 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
4
port pasta (gärna bavette)
65 g
babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och grönsaksbuljongen.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Har du rostade paprikor kvar i burken? Häll ett lager olivolja på toppen så möglar inte paprikan så lätt. Eller mixa överblivna paprikor och frys in. Använd till tomatsås, köttfärssås eller på pizza.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anders

2/20/2020

Riktigt gott, enkelt och snabblagat. Jag hade dubbla mängden spenat

Näringsvärde per portion

Energi 2619 KJ / 623 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept