Grönärtsoppa med mozzarellatoast

21
4
Grönärtsoppa med mozzarellatoast

En god och värmande soppa är bland det bästa som finns när mörkret kryper sig på. Den här utsökta grönärtsoppan tar smak av vitlök och fänkål, och blir riktigt mustig av grädde och grönsaksbuljong. Servera soppan med surdegstoast med pesto och mozzarella.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Grönärtsoppa med mozzarellatoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
1 msk
olja
2 dl
vispgrädde
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk
salt
500 g
frysta gröna ärtor

Toast

2
förp mozzarella (à 125 g)
2
tomater
130 g
pesto
8
skivor levainbröd
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mozzarella utan laktos.

Gör så här

Tips

Vill man ha en helt slät soppa, lägger man i alla ärter på en gång och mixar allt.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Sasha

2021-03-06

Jag gör en vegansk version av denna soppa och det blir sååå gott. Toasten är uppskattad av alla mina vänner som inte är veganer.

Sasha

2021-03-06

Riktigt god soppa! har gjort den flera gånger, dock gör jag dubbel sats varje gång. En av mina favoritrecept.

Aldona

2018-07-16

Den milda soppan passar utmärkt tillsammans med kryddiga basilika toasten. Lätt och snabbt att laga.

Näringsvärde per portion

Energi 3425 KJ / 818 kCal
Fett 55.3 g
Salt 4.78 g
Kolhydrater 44.4 g
Protein 30.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept