Grönärtsoppa med mozzarellatoast
En god och värmande soppa är bland det bästa som finns när mörkret kryper sig på. Den här utsökta grönärtsoppan tar smak av vitlök och fänkål, och blir riktigt mustig av grädde och grönsaksbuljong. Servera soppan med surdegstoast med pesto och mozzarella.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olja
2 dl vispgrädde
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk salt
500 g frysta gröna ärtor
Toast
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 tomater
130 g pesto
8 skivor levainbröd
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3425 KJ / 818 kCal
Fett55.3 g
Salt4.78 g
Kolhydrater44.4 g
Protein30.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gör en vegansk version av denna soppa och det blir sååå gott. Toasten är uppskattad av alla mina vänner som inte är veganer.
Sasha
2021-03-06Riktigt god soppa! har gjort den flera gånger, dock gör jag dubbel sats varje gång. En av mina favoritrecept.
Sasha
2021-03-06Den milda soppan passar utmärkt tillsammans med kryddiga basilika toasten. Lätt och snabbt att laga.
Aldona
2018-07-16