Ärtor med parmesanost och ugnsbakad lax
Otroligt goda blir ärtorna när du serverar dem med en sås av lök, crème fraiche, dill samt smält parmesanost. Ärtorna passar perfekt att servera med kokt potatis och klassisk lax, tillagad i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g potatis
Lax
4 bitar laxfilé (à 125 g)
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Ärtor
2 schalottenlökar
skal och saft av 1 citron
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
600 g frysta gröna ärtor
50 g parmesan
1 förp färsk dill (à 20 g)
Till servering
citronklyftor
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3562 KJ / 850 kCal
Fett49 g
Salt2.2 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer