Ärtor med parmesanost och ugnsbakad lax

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Ärtor med parmesanost och ugnsbakad lax

Otroligt goda blir ärtorna när du serverar dem med en sås av lök, crème fraiche, dill samt smält parmesanost. Ärtorna passar perfekt att servera med kokt potatis och klassisk lax, tillagad i ugnen.

Ärtor med parmesanost och ugnsbakad lax

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g potatis

Lax

4 bitar laxfilé (à 125 g)
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Ärtor

2 schalottenlökar
skal och saft av 1 citron
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
600 g frysta gröna ärtor
50 g parmesan
1 förp färsk dill (à 20 g)

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3562 KJ / 850 kCal
Fett49 g
Salt2.2 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld pasta med ärtor och mozzarella
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crispy Chicken taco med ärtguacamole och gurksalsa
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med ärtpesto och grillad paprika
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpudding i panna med dillsmör och ärter
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga