Kycklingpasta med ärtcrème och soltorkade tomater
Grön och fräsch rätt som också går snabbt att få på bordet. Ärtkrämen blir mild och god tack vara crème fraichen och får sting av basilikan och lite vitlök. Styrkan på kycklingen kan du själv reglera med mer eller mindre chiliflakes.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
Ärtkräm
250 g frysta gröna ärtor
1 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine)
Kyckling
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
600 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja (från tomaterna)
2 krm chiliflakes
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2664 KJ / 636 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Smakar väldigt mycket soltorkade tomater . Nästa gång ersätter jag nog dem med kronärtskocka i olja. Ärtsåsen är riktigt bra.
Christina
2024-05-06Mycket gott till rökt kyckling med fräsch ärtcréme.
Michéle
2024-03-13En riktig tråkig rätt. Inget vi rekommenderar.
Monica
2023-05-30