Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

En nachotallrik inspirerad av medelhavets smaker? Ja tack! Toppa knaprigt ugnsrostade pitabröd med rostade kikärtor, soltorkade tomater, kalamataoliver och fetaost och servera med tzatziki.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver

Ingredienser

4 portioner
3 - 4 pitabröd
3 msk olja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 dl soltorkade tomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl hackad persilja
150 g fetaost

Tzatziki

1 liten gurka
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 riven vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingklubba med kikärtsröra i pitabröd
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade grönsaker i libabröd med hummus
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk vegopytt i långpanna
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga