Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver
En nachotallrik inspirerad av medelhavets smaker? Ja tack! Toppa knaprigt ugnsrostade pitabröd med rostade kikärtor, soltorkade tomater, kalamataoliver och fetaost och servera med tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 pitabröd
3 msk olja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 dl soltorkade tomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
Tzatziki
1 liten gurka
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 riven vitlöksklyfta
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Kommentarer