Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver
En nachotallrik inspirerad av medelhavets smaker? Ja tack! Toppa knaprigt ugnsrostade pitabröd med rostade kikärtor, soltorkade tomater, kalamataoliver och fetaost och servera med tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 pitabröd
3 msk olja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 dl soltorkade tomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
Tzatziki
1 liten gurka
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 riven vitlöksklyfta
salt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt. Byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du libabröd eller tortillabröd hemma? Det funkar lika bra som pitabröd.
Använd olja från burken med soltorkade tomater att blanda med kikärtorna. Förvara resten av oljan i burken i kylen och använd när du gör dressing eller sås.
Använd olja från burken med soltorkade tomater att blanda med kikärtorna. Förvara resten av oljan i burken i kylen och använd när du gör dressing eller sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett26 g
Salt5.5 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Kommentarer