Pasta med falafel och ärtpesto
De matiga falaflarna får här sällskap av smarrig pasta, umamirika soltorkade tomater och knapriga sparrisstjälkar. Pricken över i:et är den gröna ärtpeston med smak av parmesan och aromatisk frisk citron. Strö över nymald svartpeppar och njut.
Ingredienser
4 portioner
Ärtpesto
3 dl tinade, gröna ärtor
1/2 vitlöksklyfta
skal och saft av 1/2 citron
1 paket basilika (à 30 g)
1 1/2 dl olivolja
75 g riven parmesan
salt
nymald svartpeppar
Pasta och falafel
400 g pasta (gärna spaghetti eller linguini)
1 paket, tinad grön sparris (à 200 g)
2 dl soltorkade tomater
1 paket falafel (à 450 g)
1/2 paket, tinade sojabönor (à 250 g)
30 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
400g färsk eller torr spaghetti?
Gustaf
2017-11-15Hej Gustaf! 400gr torr spaghetti till 4 port. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-23