Pasta med falafel och ärtpesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med falafel och ärtpesto

De matiga falaflarna får här sällskap av smarrig pasta, umamirika soltorkade tomater och knapriga sparrisstjälkar. Pricken över i:et är den gröna ärtpeston med smak av parmesan och aromatisk frisk citron. Strö över nymald svartpeppar och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ärtpesto: Mixa ärter, vitlök, citronsaft, rivet citronskal, basilika och olja så att det är lite bitar kvar. Rör ner parmesanost (spara lite till servering) och smaka av med salt och peppar.
  2. Pasta och falafel: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela sparrisen och grovhacka soltorkade tomater. 
  4. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fräs två tredjedelar av ärtpeston i en stekpanna. Tillsätt sparrisen och sedan pastan. Rör ner soltorkade tomater och sojabönor.
  6. Lägg upp pastan och falafeln på tallrikar. Klicka över resterande ärtpesto och toppa med ruccola och riven parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från laktos men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör ägg fri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Ärtpesto
  • 3 dl tinade, gröna ärter
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1/2 citron
  • 1 paket basilika (à 30 g)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 75 g riven parmesanost
  • salt
  • nymald svartpeppar
Pasta och falafel
  • 400 g pasta (gärna spaghetti eller linguini)
  • 1 paket, tinad grön sparris (à 200 g)
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 paket falafel (à 450 g)
  • 1/2 paket, tinade sojabönor (à 250 g)
  • 30 g ruccola
Lägg till i inköpslistan