Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater
Detta är ett läckert recept på halstrad lax som får sällskap av en välsmakande grönärtskräm. Med smak av het pressad vitlök och salta soltorkade tomater är grönärtskrämen en utsökt kombination till laxen. Servera med ris och limeklyftor vid sidan av att pressa över för smaken skull.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
250 g gröna ärtor
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl strimlade soltorkade tomater
salt
peppar
ca 600 g laxfilé
2 tsk peruvian chili- och lime (krydda)
1 lime
1/2 cosmopolitan eller romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2615 KJ / 625 kCal
Fett24.8 g
Salt3.62 g
Kolhydrater58.8 g
Protein37.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt god grönärtskräm tack vare tomaterna. Så gott tillsammans med halstrad lax och lime. Laxen får hellre vara lite rå i mitten än genomstekt.
Anne
2016-02-19