Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater

45
1
Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater

Detta är ett läckert recept på halstrad lax som får sällskap av en välsmakande grönärtskräm. Med smak av het pressad vitlök och salta soltorkade tomater är grönärtskrämen en utsökt kombination till laxen. Servera med ris och limeklyftor vid sidan av att pressa över för smaken skull.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
250 g
gröna ärtor
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1 dl
strimlade soltorkade tomater
-
salt och peppar
ca 600 g
laxfilé
2 tsk
peruvian chili- och lime (krydda)
1
lime
1/2
cosmopolitan eller romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Anne

2016-02-19

Riktigt god grönärtskräm tack vare tomaterna. Så gott tillsammans med halstrad lax och lime. Laxen får hellre vara lite rå i mitten än genomstekt.

Näringsvärde per portion

Energi 2615 KJ / 625 kCal
Fett 24.8 g
Salt 3.62 g
Kolhydrater 58.8 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept