Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater

Detta är ett läckert recept på halstrad lax som får sällskap av en välsmakande grönärtskräm. Med smak av het pressad vitlök och salta soltorkade tomater är grönärtskrämen en utsökt kombination till laxen. Servera med ris och limeklyftor vid sidan av att pressa över för smaken skull.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 1-2 minuter så de är tinade och varma. Häll av vattnet.
  3. Mixa ärterna och olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer och pressa i vitlöken.
  4. Blanda tomaterna med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär laxen i 8 skivor (för 4 port). Halstra dem i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med chili- och limekryddan, salt och peppar.
  6. Skär limen i klyftor. Ansa, lossa och dela salladsbladen.
  7. Servera laxen med ris, grönärtkräm, sallad och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 250 g gröna ärter
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 2 tsk peruvian chili- och lime (krydda)
  • 1 lime
  • 1/2 cosmopolitan eller romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2615 kJ / 625 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept