Pastagratäng med oliver och ärtor

19
6 Klimatsmart
Pastagratäng med oliver och ärtor

I en pastagratäng kan man smyga ner det mesta, men i detta vegetariska recept satsar vi på säkra kort som soltorkade tomater, svarta oliver och gröna ärtor. En enkel vardagsgratäng med doft av Italien som mättar många hungriga magar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Pastagratäng med oliver och ärtor

Ingredienser

4 portioner
100 g
strimlade soltorkade tomater
240 g
svarta urkärnade oliver
4
port pasta (gärna fusilli)
250 g
frysta gröna ärtor
4
ägg
1 dl
riven ost

Att ha hemma

1 msk
smör eller margarin
3 dl
mjölk
2 tsk
basilika
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välk laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ur smör mot olja och byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt ut osten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Martin

2020-09-01

Det här var inte gott. Gröna ärtor är ingen favorit och tyvärr är det många recept i matkassarna som har med gröna ärtor.

Carina

2020-08-26

God enkel vardagsmat.

Sirak

2018-09-30

Du har rätt Sara! Det är för mycket pasta........hoppas ni kan dubbelkolla receptet.

Redaktionen ICAse

2018-10-05

Hej Sirak! Tog ni färsk pasta som det stod? Då behövs 500 g, men om ni tog torkad så blir det för nästan 8 portioner. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3717 KJ / 888 kCal
Fett 35 g
Salt 2.16 g
Kolhydrater 103 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept