Pastagratäng med oliver och ärtor
I en pastagratäng kan man smyga ner det mesta, men i detta vegetariska recept satsar vi på säkra kort som soltorkade tomater, svarta oliver och gröna ärtor. En enkel vardagsgratäng med doft av Italien som mättar många hungriga magar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
100 g strimlade soltorkade tomater
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
4 port pasta (gärna fusilli)
250 g frysta gröna ärtor
4 ägg
3 dl mjölk
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3717 KJ / 888 kCal
Fett35 g
Salt2.16 g
Kolhydrater103 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med föregående ingen smaksensation precis
Pernilla
2023-05-07Detta var bland det sämsta vi fått i kassen. Tyvärr.
Karin
2023-05-03Som nedan skriver, ingen toppen kombo av smaker.
Fanny
2021-09-13