Pastagratäng med oliver och ärtor

23
9 Klimatsmart
Pastagratäng med oliver och ärtor

I en pastagratäng kan man smyga ner det mesta, men i detta vegetariska recept satsar vi på säkra kort som soltorkade tomater, svarta oliver och gröna ärtor. En enkel vardagsgratäng med doft av Italien som mättar många hungriga magar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Pastagratäng med oliver och ärtor

Ingredienser

4 portioner
100 g strimlade soltorkade tomater
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
4 port pasta (gärna fusilli)
250 g frysta gröna ärtor
4 ägg
1 dl riven ost

Att ha hemma

1 msk smör eller margarin
3 dl mjölk
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välk laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ur smör mot olja och byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt ut osten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Fanny

2021-09-13

Som nedan skriver, ingen toppen kombo av smaker.

Sofia

2021-08-29

Tyvärr ingen höjdare! Väldigt konstig smakkombination. Ärtor och Oliver tillsammans…nja

Lars

2021-08-23

Det stod inget om färsk pasta

Näringsvärde per portion

Energi 3717 KJ / 888 kCal
Fett 35 g
Salt 2.16 g
Kolhydrater 103 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden