Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingleverpytt

Pytt i panna med kycklinglever och potatis är en välsmakande variant på klassikern. Med den djupfrysta tärnade potatisen, lök och paprika får du tillsammans med kycklinglevern en okomplicerad men snitsig middag som förgylls med rostade mandelspån.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. Tina kycklinglevern och skär den i små tärningar. Rosta mandelspån i en torr het panna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och småtärna paprikorna. Stek lever, lök och paprika i flytande margarin. Krydda med salt och peppar. Vänd ner potatisen och strö över mandeln. Servera kycklingleverpytten med bröd och ost och en frukt som dessert.

För alla

Gör laktos och mjölkproteinfri: stek lever och grönsaker i mjölkfritt margarin eller olja.
Vid nöt- och mandelallergi kan mandelspånen uteslutas.

Tips

Krydda gärna pytten med finhackade örter tex timjan eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
  • 1 dl mandelspån (à ca 30 g)
  • 2 gula lökar
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 508 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB