Kycklingleverpytt

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Kycklingleverpytt

Pytt i panna med kycklinglever och potatis är en välsmakande variant på klassikern. Med den djupfrysta tärnade potatisen, lök och paprika får du tillsammans med kycklinglevern en okomplicerad men snitsig middag som förgylls med rostade mandelspån.

Kycklingleverpytt

Ingredienser

4 portioner
1   påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
1   paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
1 dl  mandelspån (à ca 30 g)
2   gula lökar
3   paprikor (gärna i olika färger)
1 msk  flytande margarin
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Gör laktos och mjölkproteinfri: stek lever och grönsaker i mjölkfritt margarin eller olja.
Vid nöt- och mandelallergi kan mandelspånen uteslutas.

Gör så här

Tips

Krydda gärna pytten med finhackade örter tex timjan eller persilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1901 KJ / 454 kCal
Fett23 g
Salt3.76 g
Kolhydrater38 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sojakyckling från mikron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med italiensk kycklingröra
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och sparristäckt kotlett
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga