Kycklingleverpytt
Pytt i panna med kycklinglever och potatis är en välsmakande variant på klassikern. Med den djupfrysta tärnade potatisen, lök och paprika får du tillsammans med kycklinglevern en okomplicerad men snitsig middag som förgylls med rostade mandelspån.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
1 dl mandelspån (à ca 30 g)
2 gula lökar
3 paprikor (gärna i olika färger)
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Gör laktos och mjölkproteinfri: stek lever och grönsaker i mjölkfritt margarin eller olja.
Vid nöt- och mandelallergi kan mandelspånen uteslutas.
Gör så här
Tips
Krydda gärna pytten med finhackade örter tex timjan eller persilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 454 kCal
Fett23 g
Salt3.76 g
Kolhydrater38 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer