Svamp- och färsbiffar med pasta

14
6
Svamp- och färsbiffar med pasta

En ny vardagsfavorit som passar för både stora och små. Mustigt möra färsbiffar med champinjoner eller nyplockad svamp om säsongen är rätt, tillsammans med krämig pasta insvept i örtcrème fraiche.

Svamp- och färsbiffar med pasta

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta t ex penne
300 g svamp t ex champinjoner
1 msk flytande margarin
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g köttfärs
1 ägg
2 dl crème fraiche gärna smaksatt med örter (max 13%)

För alla

Gör glutenfri: koka glutenfri pasta.
Gör äggfri: koka äggfri pasta. Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt, riven potatis och 2-3 msk mjölk (för 4 port).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Blir det biffar över är de goda att ha på mackan.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan köttfärsen ersättas med mixade vita- eller röda bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Margareta

2006-07-06

Toppengott, hela familjen gillade denna rätt, bytte ut vitlöken mot pulver samt burkchampinjoner istället för färska.

Charlotte

2006-01-09

Jättegott. men vi ändrade lite i receptet eftersom ett barn i familjen inte äter svamp. Jag brynte svampen med vitlök och hällde på 500g krossade tomater och kokade ihop lite. Det blev en jättegod sås till pastan och biffarna, svampen går lätt att peta bort. Tog vitlök i biffarna ändå och ca 1 dl creme fraiche i färsen.

Jennie

2005-07-17

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 668 kCal
Läs mer om näringsvärden