Svamp- och färsbiffar med pasta

En ny vardagsfavorit som passar för både stora och små. Mustigt möra färsbiffar med champinjoner eller nyplockad svamp om säsongen är rätt, tillsammans med krämig pasta insvept i örtcrème fraiche.

Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex penne
300 g svamp t ex champinjoner
1 msk flytande margarin
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
400 g köttfärs
1 ägg
2 dl crème fraiche gärna smaksatt med örter (max 13%)
För alla
Gör glutenfri: koka glutenfri pasta.
Gör äggfri: koka äggfri pasta. Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt, riven potatis och 2-3 msk mjölk (för 4 port).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Tips
Blir det biffar över är de goda att ha på mackan.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan köttfärsen ersättas med mixade vita- eller röda bönor.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan köttfärsen ersättas med mixade vita- eller röda bönor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 668 kCal
Kommentarer
Toppengott, hela familjen gillade denna rätt, bytte ut vitlöken mot pulver samt burkchampinjoner istället för färska.
Margareta
2006-07-06Jättegott. men vi ändrade lite i receptet eftersom ett barn i familjen inte äter svamp. Jag brynte svampen med vitlök och hällde på 500g krossade tomater och kokade ihop lite. Det blev en jättegod sås till pastan och biffarna, svampen går lätt att peta bort. Tog vitlök i biffarna ändå och ca 1 dl creme fraiche i färsen.
Charlotte
2006-01-09Supergott!
Jennie
2005-07-17