Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och färsbiffar med pasta

En ny vardagsfavorit som passar för både stora och små. Mustigt möra färsbiffar med champinjoner eller nyplockad svamp om säsongen är rätt, tillsammans med krämig pasta insvept i örtcrème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och hacka svampen. Fräs svampen i hälften av margarinet tills all vätska kokat in. Krydda med pressad vitlök och hälften av saltet och pepparn. Låt svampen svalna.
  3. Blanda färsen med ägg, 1/4 av crème fraichen, svampfräs och resten av saltet och pepparn.  Forma till små runda biffar.
  4. Stek biffarna i resten av margarinet ca 4 minuter per sida. Låt pastan rinna av och blanda med resterande crème fraiche.
  5. Servera biffarna med den krämiga pastan, sallad och bröd.

För alla

Gör glutenfri: koka glutenfri pasta.
Gör äggfri: koka äggfri pasta. Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt, riven potatis och 2-3 msk mjölk (för 4 port).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Blir det biffar över är de goda att ha på mackan.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan köttfärsen ersättas med mixade vita- eller röda bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 300 g svamp t ex champinjoner
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche gärna smaksatt med örter (max 13%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2806 kJ / 668 kCal
Läs mer om näringsvärden