Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torskburgare med tomatfräs

Torskburgare med tomatfräs är en burgare av torsk, hoki eller sejfilé som serveras i hamburgerbröd med en härlig röra av frästa tomater och purjolök. Torskburgarna tillagar du på under 30 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 8 lika stora bitar (för 4 port). Vänd dem i ströbrödet blandat med salt och peppar. Stek fisken i halva mängden flytande margarin ca 4 min per sida.
  2. Värm bröden enligt förpackningens anvisning. Skölj och tärna tomaterna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs tomater och purjo i resten flytande margarin några min. Lägg fisken på brödens undersida. Toppa med tomatfräs och lägg på locken.
  3. Servera genast, gärna med en klick matyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

En god sås att servera till fisken får du om du blandar 2 dl matyoghurt med 2 msk senap, 2 msk hackad rödlök, 2 msk hackad dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Receptet är för 4 port.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot en vegetarisk biff av t ex morötter om du inte vill ha fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, hoki eller sejfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk flytande margarin
  • 8 små hamburgerbröd
  • 4 tomater
  • 1 purjolök
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2257 kJ / 539 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden