Torskburgare med tomatfräs

5
1
Torskburgare med tomatfräs

Torskburgare med tomatfräs är en burgare av torsk, hoki eller sejfilé som serveras i hamburgerbröd med en härlig röra av frästa tomater och purjolök. Torskburgarna tillagar du på under 30 minuter.

Torskburgare med tomatfräs

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé, hoki eller sejfilé
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk flytande margarin
8 små hamburgerbröd
4 tomater
1 purjolök
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

En god sås att servera till fisken får du om du blandar 2 dl matyoghurt med 2 msk senap, 2 msk hackad rödlök, 2 msk hackad dill, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Receptet är för 4 port.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot en vegetarisk biff av t ex morötter om du inte vill ha fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anna

2006-02-07

Smaklöst och dötråkigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2257 KJ / 539 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden