Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med potatispuckar

Denna lövbiff, som du serverar med tjusiga potatispuckar, är ett riktigt gott middagsförslag. Moset, som du smaksätter med paprika, ägg och parmesanost, får en rund smak av smöret när det steks och blir med lövbiffarna en skön kombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga moset i vatten enligt förpackningens anvisning. Låt det svalna något. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna fint.
  2. Blanda moset med paprikahack, ägg och ost. Krydda med salt och kajennpeppar. Forma moset till släta puckar.
  3. Stek puckarna i margarin ca 3 minuter per sida.
  4. Stek lövbiffen i margarin ca 1 minut per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Servera den nystekta lövbiffen med potatispuckar, blandad sallad och bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Gör eget potatismos med Solhavre och mjölkfritt margarin samt stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägg och ersätt med 2 msk Maizena majsstärkelse.

Tips

Hetta till potatispuckarna med några droppar tabasco för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatismos av pulver
  • 5 dl vatten
  • 2 röda paprikor
  • 1 ägg
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 500 g lövbiff
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2246 kJ / 536 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB