Lövbiff med potatispuckar
Denna lövbiff, som du serverar med tjusiga potatispuckar, är ett riktigt gott middagsförslag. Moset, som du smaksätter med paprika, ägg och parmesanost, får en rund smak av smöret när det steks och blir med lövbiffarna en skön kombination.
Ingredienser
4 portioner
4 port potatismos av pulver
5 dl vatten
2 röda paprikor
1 ägg
1 dl färskriven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk flytande margarin
500 g lövbiff
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: uteslut ägg och ersätt med 2 msk Maizena majsstärkelse.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Gör eget potatismos med Solhavre och mjölkfritt margarin samt stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Hetta till potatispuckarna med några droppar tabasco för extra smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 536 kCal
Fett16.2 g
Kommentarer
Jag använder dock hemlagat mos gillar ej pulvermos annars gött.
Vera
2022-09-12Pulvermos ?? 🙄
Nils
2021-12-13Hej Nils! Vill du göra eget mos med denna smaksättning går det också bra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-13