Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lövbiff med potatis- och sellerigratäng

En potatis- och sellerigratäng som är obeskrivligt smarrig och krämig. Den tunna aromatiska lövbiffen blir ett bra komplement och med en färgglad sallad bredvid är rätten färdig att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och selleri i tunna skivor. 
  2. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i en lätt smord ugnssäker form eller portionsformar. 
  3. Bred på crème fraichen och strö över osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
  5. Stek lövbiffen i margarinet 1-2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera det nystekta köttet med gratängen, blandad sallad och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.

Tips

Tycker du att sellerismaken är för stark kan du göra gratängen med morötter eller palsternacka.

Gröna tipset: Servera gratängen till stekta quornfiléer om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 1 bit rotselleri (à ca 200 g)
  • 2 dl crème fraiche (gärna smaksätt med örter, max 15%)
  • 1 1/2 riven ost (max 17%)
  • 500 g lövbiff
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden