Lövbiff med potatis- och sellerigratäng

En potatis- och sellerigratäng som är obeskrivligt smarrig och krämig. Den tunna aromatiska lövbiffen blir ett bra komplement och med en färgglad sallad bredvid är rätten färdig att servera.

Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
1 bit rotselleri (à ca 200 g)
2 dl crème fraiche (gärna smaksätt med örter, max 15%)
1 1/2 riven ost (max 17%)
500 g lövbiff
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
sallad
bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Tycker du att sellerismaken är för stark kan du göra gratängen med morötter eller palsternacka.
Gröna tipset: Servera gratängen till stekta quornfiléer om du hellre vill äta grönt.
Gröna tipset: Servera gratängen till stekta quornfiléer om du hellre vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Tillsatte 1dl mjölk och blandade ner med creme fraichen. Lite mer vätska helt enkelt. Supergott annars.
Christer
2016-01-31Detta var något av det godaste jag har tillagat och ätit. Både doft och smak var ljuvlig. Kan verkligen rekommendera er att laga detta. NJUT!!!
Maj
2005-09-02