Katrinplommonfyllda järpar
Varför inte laga till katrinplommonfyllda järpar till middagsmat? Ett supergott och enkelt recept finner du här nedan. Servera järparna tillsammans med kokt potatis och en god sky.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
500 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
16 katrinplommon
1 msk flytande margarin
2 rödlökar
1 1/2 dl vatten
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkfri: stek järparna i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: byt ut ägget mot 1 kokt, kall potatis som mosats samt 2-3 msk mjölk (för 4 port).
Gör så här
Tips
Smaksätt färsen lite extra med 1-2 tsk timjan eller rosmarin (för 4 port).
Gröna tipset: Gör en gryta av tofubitar, katrinplommon och rödlök och servera med potatis om du heller vill äta grönt.
Gröna tipset: Gör en gryta av tofubitar, katrinplommon och rödlök och servera med potatis om du heller vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Detta gillades av hela familjen. God smak av katrinplommon i järparna.
Christina
2007-04-28Ganska ok, skulle dock vilja ha lök i hjärparna.
Malin
2005-09-20