Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Katrinplommonfyllda järpar

Varför inte laga till katrinplommonfyllda järpar till middagsmat? Ett supergott och enkelt recept finner du här nedan. Servera järparna tillsammans med kokt potatis och en god sky.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eventuellt och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Lägg 2 katrinplommon på varje köttfärsbit och forma färsen runt om så att katrinplommonen täcks till avlånga järpar.
  3. Stek järparna runt om i margarinet ca 6 minuter.
  4. Skala och skär rödlöken i klyftor. Låt lökklyftorna steka bredvid järparna.
  5. Häll på vattnet och låt puttra under lock ca 8 minuter.
  6. Servera järparna med lökssky, potatis, sockerärter och knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkfri: stek järparna i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: byt ut ägget mot 1 kokt, kall potatis som mosats samt 2-3 msk mjölk (för 4 port).

Tips

Smaksätt färsen lite extra med 1-2 tsk timjan eller rosmarin (för 4 port).

Gröna tipset: Gör en gryta av tofubitar, katrinplommon och rödlök och servera med potatis om du heller vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 16 katrinplommon
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2415 kJ / 577 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden