Katrinplommonfyllda järpar

2
2
Katrinplommonfyllda järpar

Varför inte laga till katrinplommonfyllda järpar till middagsmat? Ett supergott och enkelt recept finner du här nedan. Servera järparna tillsammans med kokt potatis och en god sky.

Katrinplommonfyllda järpar

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
500 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
16 katrinplommon
1 msk flytande margarin
2 rödlökar
1 1/2 dl vatten

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkfri: stek järparna i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: byt ut ägget mot 1 kokt, kall potatis som mosats samt 2-3 msk mjölk (för 4 port).

Gör så här

Tips

Smaksätt färsen lite extra med 1-2 tsk timjan eller rosmarin (för 4 port).

Gröna tipset: Gör en gryta av tofubitar, katrinplommon och rödlök och servera med potatis om du heller vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Christina

2007-04-28

Detta gillades av hela familjen. God smak av katrinplommon i järparna.

Malin

2005-09-20

Ganska ok, skulle dock vilja ha lök i hjärparna.

Näringsvärde per portion

Energi 2415 KJ / 577 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden