Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé

Denna ugnslagade potatissallad med filé av fisk är ett riktigt bra middagstips. En varm sallad med potatis, rödlök, tomater och ruccola vilken du serverar till den stekta fisken som kryddats och fått en härlig smak av smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Lägg potatis och lök i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och vinäger. Krydda med hälften av saltet och peppar. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 20 minuter.
  3. Skölj salladen och tomaterna. Stek fisken i flytande margarin 2-3 minuter per sida. Krydda med resten av saltet och gärna citronpeppar. Vänd ner sallad och tomater i potatisen.
  4. Servera den ugnslagade potatissalladen med fisk, bröd och fruktdessert.

För alla

Stek fisken i olja i stället för margarin om du inte tål mjölkprodukter eller laktos.

Tips

Har du bråttom kan du göra potatissalladen av 1 burk (660 g) kokt potatis som blandas lök, sallad, tomater, olja, vinäger och kryddor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g ruccolasallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 600 g fiskfilé t ex spätta
  • 1 msk flytande margarin
  • 1/2 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2623 kJ / 628 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden