Kycklinglasagne med rotfrukter
Kycklinglasagne med en twist! Rotfrukter och brynt kycklingfärs skapar en smakrik vardagsrätt som du kommer vilja göra om och om igen. Dubbla satsen och frys in för en snabb middag en annan dag.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
ca 200 g blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
ca 1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk torkad timjan
olja eller smör till formen
ca 300 g färska lasagneplattor (ca 12 st)
Ostsås
8 dl mjölk
4 msk vetemjöl
salt
peppar
ca 300 g riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3469 KJ / 827 kCal
Fett41 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein60 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer