Kycklinglasagne med rotfrukter

56
0
Kycklinglasagne med rotfrukter

En härlig vardagsklassiker som här tillagas med kycklingfärs och rotfrukter. Var inte rädd för att bryna färsen ordentligt. I stekytan utvecklas nämligen en massa goda aromer. Gör gärna dubbel sats av den här smakrika lasagnen och frys in, det kommer att gå åt!

Kycklinglasagne med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
2 hackade gula lökar
ca 3 dl tärnade, blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
1 pressad vitlöksklyfta
smör eller olja till stekning
salt och peppar
400 g kycklingfärs
ca 500 g krossade tomater
1 msk fond (t ex kalv- eller hönsfond)
2 msk tomatpuré
torkad oregano, timjan och/eller basilika till smaksättning
ca 8 färska lasagneplattor

Ostsås

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och peppar
ca 200 g riven ost

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsdryck. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3838 KJ / 917 kCal
Fett 16.7 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 129.7 g
Protein 55.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden