Kycklinglasagne med rotfrukter
En härlig vardagsklassiker som här tillagas med kycklingfärs och rotfrukter. Var inte rädd för att bryna färsen ordentligt. I stekytan utvecklas nämligen en massa goda aromer. Gör gärna dubbel sats av den här smakrika lasagnen och frys in, det kommer att gå åt!
Ingredienser
4 portioner
2 hackade gula lökar
ca 3 dl tärnade, blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
1 pressad vitlöksklyfta
smör eller olja till stekning
salt och peppar
400 g kycklingfärs
ca 500 g krossade tomater
1 msk fond (t ex kalv- eller hönsfond)
2 msk tomatpuré
torkad oregano, timjan och/eller basilika till smaksättning
ca 8 färska lasagneplattor
Ostsås
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och peppar
ca 200 g riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3838 KJ / 917 kCal
Fett16.7 g
Salt3.6 g
Kolhydrater129.7 g
Protein55.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer