Kycklingköttbullar i tomatsås med quinoasallad
Klimatsmarta köttbullar som smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan serveras i en mustig italiensk tomatsås. Med quinoasalladen är det en riktigt hälsosam rätt också, men det behöver du ju inte berätta för familjen…
Ingredienser
4 portioner
Kycklingköttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
500 g kycklingfärs
rivet skal av 1 citron
1 tsk timjan
1 ägg
salt
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 kvistar timjan
salt
svartpeppar
1 tsk socker
Quinoasallad
2 dl vit quinoa
4 dl grönsaksbuljong
3 msk oliver (hackade)
1 påse rucolasallad (à ca 50 g)
salt
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2067 KJ / 495 kCal
Fett20.5 g
Salt2.87 g
Kolhydrater37.3 g
Protein38.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer