Kycklingburgare med syrad lök och avokado
Saftig burgare med snabbsyrad lök som ger det lilla extra. Godast på grillen men går lika bra i pannan såklart. Vill du vara helt säker på att burgarna är klara, använd termometer, den ska upp till 72°C. Annars använder du kolla-klar-tricket. Burgarna ska vara vita inuti, inte rosa.
Ingredienser
4 portioner
Syrad lök
1 liten rödlök
1 - 2 stora lime
Burgare
500 g kycklingfärs
salt
peppar
2 mjuka avokado
1 - 2 vitlöksklyftor
4 - 6 hamburgerbröd
chipotle salsa (köp färdig eller gör egen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett14.7 g
Salt4.89 g
Kolhydrater42.8 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smaklöst man får nog krydda upp biffarna lite mer annars helt okej 👍🏻
Susanne
2022-11-25Blev mycket bra
Elisabet
2022-11-03Smakade helt ok. Men kycklingfärs blir så lös tar minutfile nästa gång och skivar avokadon. Lite majonäs här gör nog underverk.
Christina
2022-06-27