Dumplings med kyckling, ingefära och hoisinsås
Kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget, gör många när ni ändå är igång – de är försvinnande goda!
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
1 paket wonton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg
1 ägg
2 vitlöksklyftor
3 cm riven färsk ingefära
1 msk finhackad koriander
1 röd chili
salt
Till servering
hoisinsås
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 435 kCal
Fett3.9 g
Salt2.36 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enligt rubriken ska det vara sesamdipp. Men i receptet hoisinsås! Stor skillnad på hoisinsås och sesamdipp!
Camilla
2023-04-29Hej Camilla! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu korrigerat receptnamnet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30