Dumplings med kyckling, ingefära och hoisinsås

Kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget, gör många när ni ändå är igång – de är försvinnande goda!

Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
1 paket wonton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg
1 ägg
2 vitlöksklyftor
3 cm riven färsk ingefära
1 msk finhackad koriander
1 röd chili
salt
Till servering
hoisinsås
sesamfrön
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.
Recept och bild från Kronfågel.
Innehåller gluten och ägg.
Recept och bild från Kronfågel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 435 kCal
Fett3.9 g
Salt2.36 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enligt rubriken ska det vara sesamdipp. Men i receptet hoisinsås! Stor skillnad på hoisinsås och sesamdipp!
Camilla
2023-04-29Hej Camilla! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu korrigerat receptnamnet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30