Pasta Bolognese på kycklingfärs
Eller varför inte pasta pollonese, nu när den klassiska älskade såsen lagas på kycklingfärs istället för köttfärs och blir både smalare och mer klimatsmart! Förföriska smaker av örtkryddor och tomater sprider sig i köket!
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfärs
olja
2 gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten eller kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
1 tsk socker
Till servering
20 g riven parmesan
1 kruka färsk basilika
200 g valfri pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 420 kCal
Fett7.2 g
Salt2.3 g
Kolhydrater46.5 g
Protein39.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer