Pasta Bolognese på kycklingfärs

Betyg 2.8 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pasta Bolognese på kycklingfärs

Eller varför inte pasta pollonese, nu när den klassiska älskade såsen lagas på kycklingfärs istället för köttfärs och blir både smalare och mer klimatsmart! Förföriska smaker av örtkryddor och tomater sprider sig i köket!

Pasta Bolognese på kycklingfärs

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfärs
olja
2 gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten eller kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
1 tsk socker

Till servering

20 g riven parmesan
1 kruka färsk basilika
200 g valfri pasta

Gör så här

00:06:00
00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 420 kCal
Fett7.2 g
Salt2.3 g
Kolhydrater46.5 g
Protein39.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kryddiga kycklingfärsbiffar
    Betyg 3.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingkebabspett med smakrik couscous-sallad
    Betyg 3.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad