Pasta Bolognese på kycklingfärs

35
0
Pasta Bolognese på kycklingfärs

Eller varför inte pasta pollonese, nu när den klassiska älskade såsen lagas på kycklingfärs istället för köttfärs och blir både smalare och mer klimatsmart! Förföriska smaker av örtkryddor och tomater sprider sig i köket!

Pasta Bolognese på kycklingfärs

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfärs
olja
2 gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten eller kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
1 tsk socker

Till servering

20 g riven parmesan
1 kruka färsk basilika
200 g valfri pasta

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker kan reagera på lysozym E1105, som finns i parmesan.

Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1758 KJ / 420 kCal
Fett 7.2 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 46.5 g
Protein 39.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden