Kycklingkebabspett med smakrik couscous-sallad
Kryddigt och kul på en pinne! Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt. Det här blir en god överraskning för både stora och små när du vill bjuda på något extra.
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
8 blötlagda grillspett av bambu
salt
1 ägg
2 tsk anchochili
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
Couscoussallad
2 dl couscous
2 dl vatten eller buljong
3 msk hackade pistagenötter
4 msk vita russin (sultanrussin)
2 msk mynta
2 msk koriander
1 dl rostad lök
saft och skal från 1 citron
Chiliyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk harissa
1/2 msk dijonsenap
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett16.4 g
Salt2.21 g
Kolhydrater44.7 g
Protein34.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man grilla i ugn? Hur många grader och hur länge i så fall?
Märta
2021-11-17Kan det verkligen vara möjligt att det ska vara 1/2dl dijonsenap i chiliyoghurten?
Christian
2020-02-18Hej Christian! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Nej, det ska inte vara så mycket dijonsenap. Det ska vara 1/2 msk och vi har ändrat det i receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-19Verkar jättebra! Skall inhandla snarast.
Gunilla
2016-05-19