Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås

3
0 Klimatsmart
Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås

Kycklinglårfilé med smak av apelsin och ingefära passar perfekt på en julmiddag. Tillsammans med en fräsch valnötssås, sallad och saffransris blir detta en riktig festrätt med extra julkänsla.

Skriv ut
Kycklinglårfilé med apelsin, ingefära och valnötssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

1/2
apelsin
2 msk
färsk riven ingefära
2 msk
dijonsenap
ca 500 g
kycklinglårfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2 dl
panko eller ströbröd

Valnötssås

1 dl
valnötter
1
grillad paprika
2 dl
matlagningsyoghurt

Till servering

ris med saffran
gärna sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat med en portion ris och grönsallad med tomat och gurka utan dressing.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 596 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 69 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept