UNDER 30 MIN | Enkel

Citrustopping till fisk

Fräsch citrustopping med persilja och koriander som får härlig crunch av rostade pumpakärnor. Perfekt att toppa den vita fisken med!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften ur citronen.
  2. Hacka persiljan och koriandern, ansa och strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser utom olivoljan och spara lite citronskal och pumpakärnor till dekoration. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd försiktigt ner olivolja och strö över pumpakärnorna och det rivna citronskalet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkprotein ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal och saft av 1 citron
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl fint strimlad salladslök
  • 1 dl matlagningsyoghurt (16%)
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja