UNDER 30 MIN | Enkel

Mac n' cheese med mjukost

Amerikanska klassikern mac n' cheese i svensk tappning à la mjukost. Koka dina makaroner så att de är härligt ”Amerikanska klassikern mac n' cheese i svensk tappning à la mjukost. Koka dina makaroner så att de är härligt ”al dente” och ge dem sedan en krämig touch av mjukost med smak av chorizo, räkor eller champinjon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 230°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med 1,5 tub mjukost (för 4 port) och persilja.
  3. Lägg makaronerna i en ugnsform och toppa med resten av mjukosten, riven ost och panko.
  4. Ställ i ugnen och gratinera i ca 10  minuter så att osten smälter och får lite färg.
  5. Vid servering: Toppa gärna gratängen med persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i mjukosten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Tips

Koka gärna makaronerna dagen innan så sparar du tid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g makaroner
  • 2 förp mjukost med chorizo (à 275 g) eller annan valfri smak
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl riven ost
  • 1 1/2 dl panko
Vid servering
  • 1 msk hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3577 kJ / 924 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept