Mac n' cheese med mjukost
Amerikanska klassikern mac n' cheese i svensk tappning à la mjukost. Koka dina makaroner så att de är härligt ”al dente” och ge dem sedan en krämig touch av mjukost med smak av chorizo, räkor eller champinjon.
Ingredienser
4 portioner
500 g makaroner
2 förp mjukost med chorizo (à 275 g) eller annan valfri smak
3 msk fryst eller färsk hackad persilja
2 dl riven ost
1 1/2 dl panko
Vid servering
1 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3577 KJ / 924 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater105 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer