ÖVER 60 MIN | Medel

Mousse med vit choklad och crunch

Sugen på en enkel dessert som känns både söt och fräsch? Då är denna underbara mousse med vit choklad och yoghurt något för dig. Müsli i botten ger det perfekta crunchet. Servera med honung och färska bär och du har en stycke ljuvlig dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad. Vispa grädden i en skål och ägget i en annan.
  2. Vänd först ner ägget i den smälta chokladen sedan matlagningsyoghurten. Vänd slutligen ner yoghurtblandningen i den vispade grädden.
  3. Lägg müsli i botten av portionsglas, fyll på med mousse och ställ kallt minst en timme.
  4. Till servering: Garnera med bär och ringla över honung.

För alla

Kontrollera noga innehållet i müslin.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde och yoghurt.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g vit choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsyoghurt (24%)
  • crunchy müsli
Till servering
  • valfria färska bär (t ex röda vinbär)
  • 3 msk flytande honung