Kycklinglår och rostade morötter

5
0 Klimatsmart
Kycklinglår och rostade morötter

Enklaste sättet att våga testa nya rätter är att variera tillbehören till proteinet. Till det brynta kycklinglåret serveras idag kokt ris ihop med rostade morötter och en krämig vitlöksyoghurt smaksatt med paprikapulver. Ovanpå allt detta strör du lite salladslök. Varsågoda och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Kycklinglår och rostade morötter

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
8
kycklinglår
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2
påse morötter (à 500 g)
2 tsk
timjan
2
vitlöksklyftor
2 dl
crème fraiche
2 tsk
paprikapulver
1/2
påse salladslök (à 125 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 618 kCal
Fett 30 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept