Kycklinglår och rostade morötter
Enklaste sättet att våga testa nya rätter är att variera tillbehören till proteinet. Till det brynta kycklinglåret serveras idag kokt ris ihop med rostade morötter och en krämig vitlöksyoghurt smaksatt med paprikapulver. Ovanpå allt detta strör du lite salladslök. Varsågoda och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
8 kycklinglår
1 msk olja
salt
peppar
1/2 påse morötter (à 500 g)
2 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 tsk paprikapulver
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 618 kCal
Fett30 g
Salt1.3 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer