UNDER 30 MIN | Medel

Kycklinglår och rostade morötter

Enklaste sättet att våga testa nya rätter är att variera tillbehören till proteinet. Till det brynta kycklinglåret serveras idag kokt ris ihop med rostade morötter och en krämig vitlöksyoghurt smaksatt med paprikapulver. Ovanpå allt detta strör du lite salladslök. Varsågoda och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem på en långpanna och sätt in mitt i ugnen. Stek först i 10 minuter.
  4. Skär morötterna i bitar. Vänd runt dem på kycklingplåten och krydda med timjan. Rosta kycklingen och morötterna i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82°C inne vid benet.
  5. Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken.
  6. Servera kycklingen och morötterna med ris och vitlökssås. Strö över salladslöken.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 8 kycklinglår
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 2 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 618 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept