Kycklinglår och rostade morötter

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Kycklinglår och rostade morötter

Enklaste sättet att våga testa nya rätter är att variera tillbehören till proteinet. Till det brynta kycklinglåret serveras idag kokt ris ihop med rostade morötter och en krämig vitlöksyoghurt smaksatt med paprikapulver. Ovanpå allt detta strör du lite salladslök. Varsågoda och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Kycklinglår och rostade morötter

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
8   kycklinglår
1 msk  olja
salt
peppar
1/2   påse morötter (à 500 g)
2 tsk  timjan
2   vitlöksklyftor
2 dl  crème fraiche
2 tsk  paprikapulver
1/2   påse salladslök (à 125 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2589 KJ / 618 kCal
Fett30 g
Salt1.3 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med currydipp och ris
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga