Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter
Harissa är en smakrik kryddpasta som ursprungligen kommer från Tunisien, men är mycket vanlig i hela Nordafrika. Här har vi valt att smaksätta saftiga, ugnsstekta kycklinglår med denna nordafrikanska kryddblandning vilket får smaklökarna att vattnas! Servera den läckra kycklingen med ugnsrostade morötter, babyspenat, ris och svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
Harissa
Yoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske borde vara salt i harissan?
Henrik
2021-09-24Tja lite smaklöst, mera kryddor
Bengt-erik
2021-06-24