Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter
Harissa är en smakrik kryddpasta som ursprungligen kommer från Tunisien, men är mycket vanlig i hela Nordafrika. Här har vi valt att smaksätta saftiga, ugnsstekta kycklinglår med denna nordafrikanska kryddblandning vilket får smaklökarna att vattnas! Servera den läckra kycklingen med ugnsrostade morötter, babyspenat, ris och svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olivolja
1/2 knippe morötter
Harissa
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn
Yoghurt
1 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt (10 %)
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt1.5 g
Kolhydrater55 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske borde vara salt i harissan?
Henrik
2021-09-24Tja lite smaklöst, mera kryddor
Bengt-erik
2021-06-24