Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

8
2
Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Harissa är en smakrik kryddpasta som ursprungligen kommer från Tunisien, men är mycket vanlig i hela Nordafrika. Här har vi valt att smaksätta saftiga, ugnsstekta kycklinglår med denna nordafrikanska kryddblandning vilket får smaklökarna att vattnas! Servera den läckra kycklingen med ugnsrostade morötter, babyspenat, ris och svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2014

Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olivolja
1/2 knippe morötter

Harissa

1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn

Yoghurt

1 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt (10 %)
peppar
65 g babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Henrik

2021-09-24

Kanske borde vara salt i harissan?

Bengt-erik

2021-06-24

Tja lite smaklöst, mera kryddor

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 604 kCal
Fett 28 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden