Kycklinglår med currydipp och ris
Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, äpple och curry. Servera med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår (à ca 180 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
4 port ris
1 äpple
1 msk curry
2 dl crème fraiche
1/2 förp tomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4354 KJ / 1040 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men synd på kyckling med ben i! Borde vara filéer i matkassarna istället!
Rebecca
2023-07-07Såsen/dippen var verkligen inte god. Alldeles för mycket Curry och skulle behövt någon sötma. Läste här i gamla kommentarer om att det var äpple i. Är det något som fallit bort i det här receptet? Fick tyvärr kasta bort och åka till affären och köpa en färdig Mangoraja.
Ingela
2023-02-24Vi är många som tycker ni ska ha filé istället för lår.
Martin
2023-02-21