Kycklinglår med currydipp och ris
Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, äpple och curry. Servera med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat maj 2023.
Klimatanpassa
Byter du riset mot bulgur och byter crème fraiche 34 % till 15 % minskar du klimatpåverkan med 34 %.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men synd på kyckling med ben i! Borde vara filéer i matkassarna istället!
Rebecca
2023-07-07Såsen/dippen var verkligen inte god. Alldeles för mycket Curry och skulle behövt någon sötma. Läste här i gamla kommentarer om att det var äpple i. Är det något som fallit bort i det här receptet? Fick tyvärr kasta bort och åka till affären och köpa en färdig Mangoraja.
Ingela
2023-02-24Vi är många som tycker ni ska ha filé istället för lår.
Martin
2023-02-21