Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad
Gyllenstekt kycklinglår med smak av rosmarin – mums! I detta fall äts det ihop med en krämig sallad gjord på gurka och rädisa, med en hint av dijonsenap. Ärtskotten bryter av smakerna fint!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår (à 180 g)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin
4 port ris
1 knippe rädisor
1/2 gurka
2 dl yoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1/2 ask ärtskott (à 100g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett15 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tråkig rätt som vi tyvärr brukar få alltför ofta i ICA:s matkasse.
Hans
2021-06-14