Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad

Gyllenstekt kycklinglår med smak av rosmarin – mums! I detta fall äts det ihop med en krämig sallad gjord på gurka och rädisa, med en hint av dijonsenap. Ärtskotten bryter av smakerna fint!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt, peppar och rosmarin. Lägg kycklingen i en ugnsform. Stek den klar mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills den har en innertemperatur på 82°C inne vid benet.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skölj, ansa och skär rädisorna i klyftor och skär gurkan i tärningar.
  5. Blanda yoghurt och dijonsenap. Vänd ner rädisklyftorna och gurktärningarna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med ris, gurksallad och ärtskott.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 kycklinglår (à 180 g)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 4 port ris
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 gurka
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 ask ärtskott (à 100g)

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2089 kJ / 499 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer