Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad

3
1
Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad

Gyllenstekt kycklinglår med smak av rosmarin – mums! I detta fall äts det ihop med en krämig sallad gjord på gurka och rädisa, med en hint av dijonsenap. Ärtskotten bryter av smakerna fint!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår (à 180 g)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin
4 port ris
1 knippe rädisor
1/2 gurka
2 dl yoghurt (10%)
1/2 msk dijonsenap
1/2 ask ärtskott (à 100g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Hans

2021-06-14

Tråkig rätt som vi tyvärr brukar få alltför ofta i ICA:s matkasse.

Näringsvärde per portion

Energi 2089 KJ / 499 kCal
Fett 15 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden