Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinglår med citron och rosmarin

Citron och rosmarin är smaker som gifter sig med varandra. Här har dessa två godsaker fåt ge smak åt den ugnsbakade kycklingen som sedan serveras med en somrigt grön ärtsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär halva citronen i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Lägg i kycklingen och krydda med rosmarin, salt och peppar. Smula över buljongtärning eller ringla över fonden och tillsätt vattnet. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Sås: Häll buljongen från formen i en kastrull, rör ner grädden och majsstärkelsen. Koka under omrörning ca 3 minuter. Häll i hälften av ärterna i såsen och låt dem koka några minuter. Mixa såsen med en stavmixer. Tillsätt resten av ärterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med sås, ris eller annat gryn. Komplettera gärna med sallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- och risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 citron
  • 900 g kycklinglår
  • 1/2 msk rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 5 dl vatten
Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 250 g frysta ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3027 kJ / 723 kCal