Kyckling med krispigt grönt

26
2
Kyckling med krispigt grönt

En färgsprakande och krämig rätt där den goda kycklingen marineras i soja, chilipulver, olja och honung, för att sedan tillagas i ugnen. Till kycklingen serveras krispiga grönsaker i en krämig gräddfilsås: gurka, morot och rädisor. Rostade sesamfrön ger en nötig karaktär till rätten. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Kyckling med krispigt grönt

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 msk
japansk soja
1 krm
chilipulver
1 msk
olja
2 msk
flytande honung
8
kycklinglår
4
port ris eller annat gryn

Grönsaker

1/2
gurka
1
morot
125 g
rädisor
1 dl
gräddfil
1 msk
sesamfrön
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Karin

2015-04-19

Underbart med många goda smaker och perfekt sammansatt!

Rosita

2014-05-21

Väldans gott. Marinerade kycklingbitarna nån timme innan och gjorde klyftpotatis åt oss vuxna.

Näringsvärde per portion

Energi 2424 KJ / 579 kCal
Fett 25 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept