Kyckling med krispigt grönt

26
2
Kyckling med krispigt grönt

En färgsprakande och krämig rätt där den goda kycklingen marineras i soja, chilipulver, olja och honung, för att sedan tillagas i ugnen. Till kycklingen serveras krispiga grönsaker i en krämig gräddfilsås: gurka, morot och rädisor. Rostade sesamfrön ger en nötig karaktär till rätten. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Kyckling med krispigt grönt

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 msk japansk soja
1 krm chilipulver
1 msk olja
2 msk flytande honung
8 kycklinglår
4 port ris eller annat gryn

Grönsaker

1/2 gurka
1 morot
125 g rädisor
1 dl gräddfil
1 msk sesamfrön
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Karin

2015-04-19

Underbart med många goda smaker och perfekt sammansatt!

Rosita

2014-05-21

Väldans gott. Marinerade kycklingbitarna nån timme innan och gjorde klyftpotatis åt oss vuxna.

Näringsvärde per portion

Energi 2424 KJ / 579 kCal
Fett 25 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden