Kyckling med krispigt grönt
En färgsprakande och krämig rätt där den goda kycklingen marineras i soja, chilipulver, olja och honung, för att sedan tillagas i ugnen. Till kycklingen serveras krispiga grönsaker i en krämig gräddfilsås: gurka, morot och rädisor. Rostade sesamfrön ger en nötig karaktär till rätten. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
2 msk japansk soja
1 krm chilipulver
1 msk olja
2 msk flytande honung
8 kycklinglår
4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
1/2 gurka
1 morot
125 g rädisor
1 dl gräddfil
1 msk sesamfrön
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 579 kCal
Fett25 g
Salt3.6 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart med många goda smaker och perfekt sammansatt!
Karin
2015-04-19Väldans gott. Marinerade kycklingbitarna nån timme innan och gjorde klyftpotatis åt oss vuxna.
Rosita
2014-05-21