Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling med krispigt grönt

En färgsprakande och krämig rätt där den goda kycklingen marineras i soja, chilipulver, olja och honung, för att sedan tillagas i ugnen. Till kycklingen serveras krispiga grönsaker i en krämig gräddfilsås: gurka, morot och rädisor. Rostade sesamfrön ger en nötig karaktär till rätten. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kyckling: Blanda soja, chilipulver, olja och honung.  Vänd kycklingen i blandningen och lägg i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C. Vänd den då och då.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Grönsaker: Skala och skiva gurkan i tunna skivor. Skala och hyvla moroten tunt med en potatisskalare. Ansa och skär rädisorna i bitar.
  5. Blanda grönsakerna med gräddfil. Rosta sesamfröna i en torr och het panna och blanda ner dem med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med grönsakerna och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 2 msk japansk soja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 8 kycklinglår
  • 4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
  • 1/2 gurka
  • 1 morot
  • 125 g rädisor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk sesamfrön
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2038 kJ / 487 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer