Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

2
0
Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Servera kycklingen med delikat potatis i en god dressing gjord på dijonsenap, citronsaft och riven ost. Potatissalladen blir krispig med peppriga rädisor och gifter sig fint med kycklingen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis

Kyckling

8 kycklinglår
1 tsk olja
1 tsk rosmarin

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad citronsaft
1 äggula
1 tsk dijonsenap
3/4 dl olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven prästost
2 små romansallad eller hjärtsallad
1 knippe rädisor

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3184 KJ / 759 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden