Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Servera kycklingen med delikat potatis i en god dressing gjord på dijonsenap, citronsaft och riven ost. Potatissalladen blir krispig med peppriga rädisor och gifter sig fint med kycklingen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  färskpotatis

Kyckling

8   kycklinglår
1 tsk  olja
1 tsk  rosmarin

Dressing

1   vitlöksklyfta
2 tsk  färskpressad citronsaft
1   äggula
1 tsk  dijonsenap
3/4 dl  olja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  riven prästost
2   små romansallad eller hjärtsallad
1   knippe rädisor

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3184 KJ / 759 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svensk caesarsallad med kyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med kräftor, dill och krutonger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med citron och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinglår med äppelsås
Betyg 2.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katalansk kyckling
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga