Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Servera kycklingen med delikat potatis i en god dressing gjord på dijonsenap, citronsaft och riven ost. Potatissalladen blir krispig med peppriga rädisor och gifter sig fint med kycklingen. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  färskpotatis

Kyckling

8   kycklinglår
1 tsk  olja
1 tsk  rosmarin

Dressing

1   vitlöksklyfta
2 tsk  färskpressad citronsaft
1   äggula
1 tsk  dijonsenap
3/4 dl  olja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  riven prästost
2   små romansallad eller hjärtsallad
1   knippe rädisor

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3184 KJ / 759 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svensk caesarsallad med kyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med kräftor, dill och krutonger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med äppelsås
Betyg 2.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med citron och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Katalansk kyckling
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga