Rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad
Servera kycklingen med delikat potatis i en god dressing gjord på dijonsenap, citronsaft och riven ost. Potatissalladen blir krispig med peppriga rädisor och gifter sig fint med kycklingen. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Kyckling
8 kycklinglår
1 tsk olja
1 tsk rosmarin
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad citronsaft
1 äggula
1 tsk dijonsenap
3/4 dl olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven prästost
2 små romansallad eller hjärtsallad
1 knippe rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3184 KJ / 759 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer