Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver
En färgstark, medelhavsinspirerad kycklingrätt som är lika enkel att laga som den är god. Kycklingen rostas i ugnen tills den är saftig på insidan och har ett gyllene krispigt skinn och serveras sedan med den röda såsen, rostad röd paprika och svarta oliver. Ställ fram ris och låt gästerna äta sig mätta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
Ris
Sås
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låt oss slippa kyckling med ben önskar vi också
Elisabeth
2016-12-09Gott! Kryddade även jag rejält och vill påpeka än en gång ... skippa kyckling med ben i. Vi var 3 som delade på 8 bitar och ingen av oss blev mätt!
Rosita
2016-12-07Gott men behöver kryddas till ordentligt.
Jenny
2016-12-07