Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver

15
3
Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver

En färgstark, medelhavsinspirerad kycklingrätt som är lika enkel att laga som den är god. Kycklingen rostas i ugnen tills den är saftig på insidan och har ett gyllene krispigt skinn och serveras sedan med den röda såsen, rostad röd paprika och svarta oliver. Ställ fram ris och låt gästerna äta sig mätta. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår
-
salt och peppar
1
rödlök
3
morötter
1
röd paprika
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver

Ris

4
port ris eller annat gryn

Sås

2 dl
crème fraiche
1/2 dl
chilisås eller ketchup
1 tsk
paprikapulver
1
burk svarta, urkärnade oliver (à 235 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pensla kycklingen med fettet ifrån plåten under tillagningen så blir skinnet extra krispigt.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Elisabeth

12/9/2016

Låt oss slippa kyckling med ben önskar vi också

Rosita

12/7/2016

Gott! Kryddade även jag rejält och vill påpeka än en gång ... skippa kyckling med ben i. Vi var 3 som delade på 8 bitar och ingen av oss blev mätt!

Jenny

12/7/2016

Gott men behöver kryddas till ordentligt.

Näringsvärde per portion

Energi 3260 KJ / 779 kCal
Fett 46.1 g
Salt 3.55 g
Kolhydrater 58.2 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept