Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

5
0 Klimatsmart
Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

Kyckling med morotsslaw och rostad potatis är en rätt som går hem hos de flesta. Medan den rostade potatisen och kycklinglåren sköter sig själv i ugnen har du tid att blanda ihop morotsslawen som består av morötter, chilisås, crème fraiche och vinäger. Servera gärna rätten med gurkstavar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
potatis (gärna delikatesspotatis)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Kyckling

ca 950 g
kycklinglår
1 msk
olja

Morotsslaw

1 dl
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
chilisås
3
morötter

Till servering

1
gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med pressad vitlök och soja.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 596 kCal
Fett 31 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 48 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept