Kyckling med morotsslaw och rostad potatis
Kyckling med morotsslaw och rostad potatis är en rätt som går hem hos de flesta. Medan den rostade potatisen och kycklinglåren sköter sig själv i ugnen har du tid att blanda ihop morotsslawen som består av morötter, chilisås, crème fraiche och vinäger. Servera gärna rätten med gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
ca 950 g kycklinglår
1 msk olja
Morotsslaw
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk chilisås
3 morötter
Till servering
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 596 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater48 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer