Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

5
0
Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

Kyckling med morotsslaw och rostad potatis är en rätt som går hem hos de flesta. Medan den rostade potatisen och kycklinglåren sköter sig själv i ugnen har du tid att blanda ihop morotsslawen som består av morötter, chilisås, crème fraiche och vinäger. Servera gärna rätten med gurkstavar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Kyckling med morotsslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
1 msk olja
salt
peppar

Kyckling

ca 950 g kycklinglår
1 msk olja

Morotsslaw

1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk chilisås
3 morötter

Till servering

1 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med pressad vitlök och soja.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 596 kCal
Fett 31 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 48 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden