Honungsstekt kyckling med coleslaw
En toppenrätt som fungerar perfekt till sensommaren. Potatisen rostas i ugnen medan kycklingen förbereds i stekpannan lätt. Vänd den sedan i din marinad gjord på honung och soja, och låt dem sedan bli färdiga i ugnen tillsammans med potatisen. En fräsch och krispig coleslaw serveras vid sidan, och middagen är kirrad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
8 kycklinglår
1 msk olja
1 msk flytande honung
1 msk japansk soja
Coleslaw
2 dl lätt crème fraiche
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rosta potatisen med pressad vitlök och chilipulver. Smaksätt gärna coleslawn med mortlade kumminfrön eller lite senap.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2553 KJ / 611 kCal
Fett31 g
Salt2.86 g
Kolhydrater48 g
Protein31 g
Kommentarer