Sticky chicken
Sweet chilisås, soja, honung, vitlök, dijonsenap, ingefära och lime ger en sötsur sås med perfekt smak till kycklinglår. Rätten är enkel att göra i ugn. Servera kycklingen med ris.
Ingredienser
4 portioner
ca 7 färska kycklinglår
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
pressad juice från 1 lime
salt
peppar
Till servering
nykokt ris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt enkelt och jättegott! Se bara till att ni är bättre än mig på att tvätta kyckligen.. (ta bort senor noggrant!!)
Elias
2023-05-17Gott men det blev inte mycket ”sticky” utan mer vattnigt. Nästa gång ska jag koka ner marinaden innan det ska in i ugnen.
Maria
2023-04-20Grymt gott. Jag tänker göra den med kalkonbröst till nyår och potatisgratäng till.
Rose-marie
2021-12-17