Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sticky chicken

Sweet chilisås, soja, honung, vitlök, dijonsenap, ingefära och lime ger en sötsur sås med perfekt smak till kycklinglår. Rätten är enkel att göra i ugn. Servera kycklingen med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklinglåren. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt formen mitt i ugnen 30-35 minuter. Täck ev. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen.
  4. Till Servering: Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 7 färska kycklinglår
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
  • pressad juice från 1 lime
  • salt och peppar
Till servering
  • nykokt ris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer