Sweet chilisås, soja, honung, vitlök, dijonsenap, ingefära och lime ger en sötsur sås med perfekt smak till kycklinglår. Rätten är enkel att göra i ugn. Servera kycklingen med ris.
Ingredienser
4 portioner
ca 7 färska kycklinglår
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
pressad juice från 1 lime
salt och peppar
Till servering
nykokt ris
sallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.2 av 5.
8787 personer har röstat
12 st
Kommentarer
Grymt gott. Jag tänker göra den med kalkonbröst till nyår och potatisgratäng till.
Rose-marie
2021-12-17
En verklig favorit, hade glömt den senaste året, men nu är den på gång igen, Så god!!
Lillemor
Lillemor
2021-11-25
I ert recept står att det är fritt från gluten. Jag har använt Icas kinesiska soja och den innehåller gluten! Det var inga problem för mig eftersom jag tål gluten och det är en god rätt, men för en som är glutenintolerant är det ju inte bra.
Bättre koll önskvärt!
Ingela
2021-05-30
Hej Ingela! Tack för din kommentar. Både kinesisk och japansk soja betraktas som glutenfria. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Kommentarer
Grymt gott. Jag tänker göra den med kalkonbröst till nyår och potatisgratäng till.
Rose-marie
2021-12-17En verklig favorit, hade glömt den senaste året, men nu är den på gång igen, Så god!! Lillemor
Lillemor
2021-11-25I ert recept står att det är fritt från gluten. Jag har använt Icas kinesiska soja och den innehåller gluten! Det var inga problem för mig eftersom jag tål gluten och det är en god rätt, men för en som är glutenintolerant är det ju inte bra. Bättre koll önskvärt!
Ingela
2021-05-30Hej Ingela! Tack för din kommentar. Både kinesisk och japansk soja betraktas som glutenfria. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-06-01