UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingkorvsstroganoff med ris

En stroganoff är sällan fel, och här har vi valt att göra den på kycklingkorv! Grädde, majsstärkelse, tomatpuré och chilisås utgör grytbasen, och till detta äts även kokt ris med broccoli. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i strimlor och stek dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken. Rör i tomatpuré och chilisås. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och skär broccolin i mindre bitar och koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Servera stroganoffen med ris och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaksätt stroganoffen med 1/2 msk senap, 1 tsk timjan (för 4 port) eller lite hetta som tex chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 600 g kycklingstekkorv
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli

Näringsvärde
Per portion

Energi 3138 kJ / 737 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept