Stekt kycklingkorv med gräddstuvad spenat
Låt denna smakrika kycklingfalu med klassiska tillbehör stå för kvällens middag. Den smarriga och proteinrika korven steks gyllene och serveras sedan med krämig spenat som stuvats i grädde. Tillsammans med kokt potatis och tomater i halvor är rätten fulländad. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g färsk spenat
salt
peppar
500 g kycklingstekkorv
1 msk olja
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 600 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kör med kalkonfalukorv, blir så himla gott!
Amy
2021-02-16