Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt kycklingkorv med gräddstuvad spenat

Låt denna smakrika kycklingfalu med klassiska tillbehör stå för kvällens middag. Den smarriga och proteinrika korven steks gyllene och serveras sedan med krämig spenat som stuvats i grädde. Tillsammans med kokt potatis och tomater i halvor är rätten fulländad. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och vänd ner spenaten lite åt gången. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär korven i skivor och stek den i oljan i en stekpanna.
  4. Dela tomaterna i halvor.
  5. Servera korven med potatis, spenat och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Tips

Fräs spenaten i smör och pressa i vitlök och koka den sedan med grädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • 500 g kycklingstekkorv
  • 1 msk olja
  • 400 g romanticatomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 600 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer