Stekt kycklingkorv med gräddstuvad spenat

9
1 Klimatsmart
Stekt kycklingkorv med gräddstuvad spenat

Låt denna smakrika kycklingfalu med klassiska tillbehör stå för kvällens middag. Den smarriga och proteinrika korven steks gyllene och serveras sedan med krämig spenat som stuvats i grädde. Tillsammans med kokt potatis och tomater i halvor är rätten fulländad. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Stekt kycklingkorv med gräddstuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
200 g
färsk spenat
-
salt
-
peppar
500 g
kycklingstekkorv
1 msk
olja
400 g
romanticatomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Gör så här

Tips

Fräs spenaten i smör och pressa i vitlök och koka den sedan med grädden.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Amy

2/16/2021

Kör med kalkonfalukorv, blir så himla gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2517 KJ / 600 kCal
Fett 30 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept