UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingkorv i ugn med äpple

Kycklingkorven får små skåror i sig där äpple och lök varvas. Senap och chilisås breds över innan den gratineras i ugnen, och du serverar denna barnsligt goda rätt ihop med kokt potatis och lite sallad. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skiva korven nästan ända ner i 1 cm tjocka skivor och lägg den i en ugnsform. Skala löken och skiva den och äpplet och fyll med dessa mellan korvskivorna.
  4. Bred över senap och chilisås och strö över ströbröd.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen 10 minuter. Ta ut formen och häll pastasåsen runt korven. Ställ in formen i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  6. Dela salladen.
  7. Servera korven med potatis, tomater och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 600 g kycklingstekkorv
  • 1 rödlök
  • 1 rött äpple
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ströbröd
  • 420 g pastasås med zucchini
  • 2 hjärtsallad
  • 250 g tomatmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 3068 kJ / 720 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept