Korvgryta med oliver och broccoli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvgryta med oliver och broccoli

Riktigt smarrig korvgryta som är en spännande twist på klassikern korv stroganoff. Här har falukorven bytts ut mot saftig kycklingkorv och salta oliver står för ett oväntat, men utsökt inslag på tallriken. Knaprig broccoli fräschar upp rätten och serveras till grytan tillsammans med potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär broccolin i buketter. Skala och skiva stammen.
  3. Korvgryta: Skär korven i strimlor. Stek den i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll över tomatkross och grädde. Koka upp och låt sjuda ca 8 minuter. Tillsätt oregano och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka broccolin i saltat vatten ca 3 minuter. 
  5. Servera korvgrytan med potatis och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
Korvgryta
  • 600 g kycklingstekkorv
  • 1 msk olja
  • 390 g krossade tomat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk oregano
  • 140 g oliver (med pimiento)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2643 kJ / 632 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept