Kycklingklubbor med kålrotscrème och tomatchutney
Kycklingklubbor serveras här med en len kålrotscrème och smakrik tomatchutney. Medan kycklingen är i ugnen, kålroten och potatisen kokar gör du chutneyn enkelt med stekt lök, färsk tomat, vinäger, socker och körvel. Servera sedan kycklingen med kålrotscrème, chutney och fin hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
Kålrotscrème
600 g fast potatis
ca 300 g kålrot
50 g smör
2 dl mjölk
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 tsk olja
salt
peppar
Chutney
1 rödlök
1 tsk olja
2 tomater
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka körvel
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2681 KJ / 641 kCal
Fett36 g
Salt2.28 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favoriter! Smakerna gifter sig väl med varandra och blir riktigt gott. Rekommenderar verkligen!
Emelie
2023-11-13Riktigt trevligt recept! Gott med det brynta smöret i moset.
Elizabet
2021-04-17