Kycklingklubbor med kålrotscrème och tomatchutney
Kycklingklubbor serveras här med en len kålrotscrème och smakrik tomatchutney. Medan kycklingen är i ugnen, kålroten och potatisen kokar gör du chutneyn enkelt med stekt lök, färsk tomat, vinäger, socker och körvel. Servera sedan kycklingen med kålrotscrème, chutney och fin hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
Kålrotscrème
Kyckling
Chutney
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favoriter! Smakerna gifter sig väl med varandra och blir riktigt gott. Rekommenderar verkligen!
Emelie
2023-11-13Riktigt trevligt recept! Gott med det brynta smöret i moset.
Elizabet
2021-04-17