Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad kycklingklubba med coleslaw

Saftiga kycklingklubbor med en krämig coleslaw möter varandra i en härlig smakharmoni. Coleslawn får sin goda smak från pepparrot och citron i en crème fraiche. Servera med ris och fräsch mâchesallad och middagen är fixad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och värm mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda råkostsalladen med crème fraichen.
  5. Servera kycklingen med ris, coleslaw och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med riven pepparrot och citronsaft.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med riven pepparrot och citronsaft.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 grillade kycklingklubbor
  • 2 port ris
  • 1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
  • 1 dl crème fraiche pepparrot, citron och havssalt
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2681 kJ / 641 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer