Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kycklingklubba med tzatziki

Kyckling och tzatziki är en familjefavorit på matbordet som passar både stora och små. I detta recept kan du spara lite tid genom att tillaga kycklingklubborna i ugnen tillsammans med den klyftade potatisen. Tzatziki gör du enkelt med krämig turkisk yoghurt, vitlök och gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar och häll ut på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen först ca 5 minuter.
  3. Bryn kycklingklubborna runt om i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem på potatisen och stek mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 82°C, ca 20 minuter. 
  4. Skär gurkan i bitar och blanda med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med potatis och tzatziki.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2286 kJ / 545 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept