Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

0
0
Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

Att äta med händerna gör middagarna lite extra roliga. Dessa kycklingklubbor bereds i ugnen och får även sällskap av broccolibitar. Allt avnjuts med kokt ris och en krämig dipp gjord på matyoghurt och paprikapesto. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019

Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingklubbor
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver
250 g
broccoli
1 msk
olja
4
port ris eller annat gryn

Paprikadipp

2 dl
matyoghurt
130 g
paprikapesto

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3011 KJ / 720 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept