Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli
Att äta med händerna gör middagarna lite extra roliga. Dessa kycklingklubbor bereds i ugnen och får även sällskap av broccolibitar. Allt avnjuts med kokt ris och en krämig dipp gjord på matyoghurt och paprikapesto. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
250 g broccoli
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
Paprikadipp
2 dl matyoghurt
130 g paprikapesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3011 KJ / 720 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer