Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

Att äta med händerna gör middagarna lite extra roliga. Dessa kycklingklubbor bereds i ugnen och får även sällskap av broccolibitar. Allt avnjuts med kokt ris och en krämig dipp gjord på matyoghurt och paprikapesto. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019

Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingklubbor
1 msk  olja
salt
peppar
1 tsk  paprikapulver
250 g  broccoli
1 msk  olja
4   port ris eller annat gryn

Paprikadipp

2 dl  matyoghurt
130 g  paprikapesto

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3011 KJ / 720 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsgrillad kyckling med broccoliris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikaspread med vita bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med korv och paprikapesto
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med paprikasås och valnötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med paprikapesto och prosciutto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga