Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli
![Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200481/cf_259/kycklingklubba_med_paprikadipp_och_rostad_broccoli.jpg)
Att äta med händerna gör middagarna lite extra roliga. Dessa kycklingklubbor bereds i ugnen och får även sällskap av broccolibitar. Allt avnjuts med kokt ris och en krämig dipp gjord på matyoghurt och paprikapesto. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019
![Kycklingklubba med paprikadipp och rostad broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200481/cf_259/kycklingklubba_med_paprikadipp_och_rostad_broccoli.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
250 g broccoli
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
Paprikadipp
2 dl matyoghurt
130 g paprikapesto
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3011 KJ / 720 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer